Deutschland online bookmaker http://artbetting.de/bet365/ 100% Bonus.

Articles

Pelaksanaan Sekolah Kluster

Selaras dengan keputusan kerajaan yang memilih sekolah-sekolah tertentu sebagai sekolah cluster bertujuan untuk memberi autonomi dalam membuat keputusan dalam bidang tertentu, PPAA tidak ketinggalan dalam aspek ini.
Ini adalah kerana sejak dari penubuhannya PPAA telah mendapat keistimewaan ini. Pengalaman selama 22 tahun, menuntut pihak pengurusan membuat keputusan yang cepat dan tersendiri dalam banyak perkara. Kedudukan ketiga-tiga sekolah dikawasan urban yang menarik pelajar dari kebanyakkannya golongan menengah adalah satu cabaran yang berat tetapi membina.

ii) School-Based Assessment

Usaha dari pihak kerajaan untuk melaksanakan school-based assessment dialu-alukan. Bagi PPAA, alhamdulillah pengalaman membuat assessment diperingkat sekolah sepenuhnya untuk subjek Tasawwur Islami khususnya di sekolah rendah dimana markah pelajar dinilai dari pelbagai aspek akan memudahkan School-Based assessment untuk dilaksanakan. Selain daripada teori, pelajar dinilai melalui amali, dan laporan pemerhatian daripada guru dan ibubapa.

iii) PPSMI

Pengajaran dan pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris telah menjadi bahan polemik sehingga ke hari ini sejak dari mula ianya hendak dilaksanakan. Isu ini perlu ditimbang dari segi buruk baiknya bagi orang Melayu khususnya dalam dunia hari ini dimana bahasa kesusateraan dan ilmu adalah Bahasa Inggeris. PPAA walaupun terkesan dengan keputusan PPSMI, pendedahan kepada Bahasa Inggeris yang meluas di persekitaran oleh kerana kedudukannya serta capaian mudah kepada bahan media lain telah memberi sedikit kelebihan.

iv) Latihan Guru

a)      Pada setiap cuti persekolahan, PPAA akan memanafaatkannya bagi meningkatkan kemahiran guru-guru. Pada 23/12/08, guru-guru Tasawwur Islami SRIAAG dan SRIAA KL telah menghadiri sesi perkongsian dan bengkel. Guru-guru telah ditingkatkan kefahaman dan kesedaran untuk menterjemahkan objektif Tasawwur Islami dalam p&p. Bengkel meningkatkan kemahiran untuk memurnikan objektif pengajaran/hasil pembelajaran/outcome based learning telah juga dijalankan.

b)      Permasalahan disiplin dikalangan pelajar memberi kesedaran kepada  PPAA untuk menangani secara serius dengan itu satu sesi perkongsian dan bengkel telah diadakan pada 24/12/08. Dengan ini, PPAA berharap semua khususnya guru-guru dan kakitangan PPAA bersama berperanan sebagai mu’addib disetiap masa dan tempat dengan pendekatan berhikmah, belas kasihan, kasih sayang, serta menjadi model kepada pelajar-pelajar.

Download Template Joomla 3.0 free theme.

9818290
Today
Yesterday
This Week
Last Month
All days
565
7474
565
189803
9818290

Your IP: 54.234.114.202

Hubungi Al-Amin

Hubungi Kami untuk sebarang soalan atau pertanyaan.

  • Hot line: 03-6179 0884