SELAMAT DATANG KE PORTAL RASMI SEKOLAH MENENGAH AL-AMIN GOMBAK

SMIAAG NAIB JOHAN DEBAT BAHASA MELAYU PIALA TUN RAZAK 2019

16-Oct-2019

SMIAAG JUARA PERTANDINGAN PIDATO BAHASA MELAYU

16-Oct-2019

MINGGU ORIENTASI YANG MELIBATKAN SEMUA PELAJAR SMI AL-AMIN GOMBAK

29-Jan-2019

XPLORACE 2018: MERENTASI SEMPADAN, MELUASKAN PEMIKIRAN

29-Jan-2019


Image News
SMIAAG NAIB JOHAN DEBAT BAHASA MELAYU PIALA TUN RAZAK 2019
16-Oct-2019

Pelajar SMIAAG Naib Johan Debat Piala Tun Razak 2019

 

Pada 11 - 13 Oktober 2019 yang lepas SMIAAG telah menghantar beberapa pelajar untuk menyertai Pertandingan Debat Piala Tun Razak yang berlangsung di Sekolah Dato ' Abdul Razak.

Tahniah dan syabas diucapakan kepada para pendepat SMIAAG, Muhammad Iman Hazim Bin Kamarudin Muhammad Waseem Bin Mohamed Anwar, dan Muhammad Haykal Bin Zainal Rashid kerana telah merangkul Naib Johan Debat Bahasa Melayu P .... Selanjutnya


Image News
SMIAAG JUARA PERTANDINGAN PIDATO BAHASA MELAYU
16-Oct-2019

Anis Batrisya, Pelajar SMIAAG Juara Pertandingan Pidato Bahasa Melayu

Pada 13 sehingga 16 September 2019 yang lepas, SMIAAG telah menghantar beberapa pelajar untuk menyertai Pertandingan Debat & Pidato Yayasan Selangor yang diadakan di Asrama Yayasan Selangor.

Saudari Anis Batrisya binti Azlan, pelajar tingkatan 4 telah mendapat tempat pertama bagi pertandingan pidato. Syabas dan tahnian diucapkan kepada beliau. Moga terus mengharumkan nama sekolah.

SMIAAG sentiasa yak .... Selanjutnya


Image News
PRAKTIKAL MENYEMBELIH 2019
16-Oct-2019

Praktikal Menyembelih 2019

Pada hari Jumaat lepas, 6hb September 2019 telah diadakan program praktikal menyembelih anjuran Panitia Pendidikan Syariah Islamiah dengan kerjasama Wafdul Amin.

Program tahunan ini dianjurkan untuk memberi peluang kepada para pelajar untuk mempraktikkan ilmu menyembelih yang telah dipelajari di dalam silibus Pendidikan Syariah Islamiah.

Program ini juga dianjurkan kerana pihak sekolah yakin ilmu perlu diamalkan kerana ilmu tanpa amal ibarat .... Selanjutnya


Image News
PAHALA YANG SENTIASA MENGALIR BUAT PELAJAR SMIAAG DAN PARA DERMAWAN
16-Oct-2019

Pahala yang sentiasa mengalir buat pelajar SMIAAG dan para dermawan

Dua buah perigi dan peralatan sukan telah selesai disumbangkan di Rathedaung, Myanmar bagi misi bantuan kemanusian antarabangsa. Untuk pengetahuan semua, kawasan kampung ini mempunyai 22 kampung islam. Kini hanya tinggal 4 sahaja kerana yang lain telah dibakar dan penduduk telah lari diserang.

Pihak Wafdul Amin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua yang menderma dan menyokong program ini. Kami mendoaka< .... Selanjutnya


Image News
SMIAAG JUARA KESELURUHAN KEJOHANAN SUKAN NASIONAL SMI 2019
16-Oct-2019

SMIAAG Juara Keseluruhan Kejohanan Sukan Nasional SMI 2019!

Alhamdulillah, pasukan Sekolah Menengah Islam Al-Amin Gombak (SMIAAG) muncul juara keseluruhan Kejohanan Sukan Nasional SMI 2019 yang telah dianjurkan pada 23-25hb Ogos 2019 di UPSI, Perak.

Pihak sekolah mengucapkan syabas dan tahniah buat semua ahli kontinjen dan para guru pembimbing. Semoga terus menyerlah jauh dari yang biasa.

Kecemerlangan sukan juga dititikberatkan di SMIAAG disamping kecemerlangan akadem .... Selanjutnya


Image Banner